Новости

27 Septembrie, 2016

Managementul ariilor protejate: POT FI EXPERIENTA CEHĂ UTILĂ

ÎN Republica MOLDOVA?

 

Atelierul de lucru «Managementul ariilor protejate: poate fi experienţa cehă utilă în R. Moldova?» organizat de catre  Agenția «Moldsilva», facultatea Biomedicina si Ecologie ULIM în cooperare cu Agenția pentru Conservarea Naturii din Republica Cehă, s-a desfasurat in cadrul Rezervației  «Codrii».

În cadrul atelierului reprezentanții R. Cehe au împărtășit experiența cehă cu privire la planul de management instrument-cheie în conservarea naturii  și managementul ariilor protejate forestiere din  perspectiva cehă. Au avut loc discuții cu participanții privind planurile de management a habitatelor forestiere (și non-forestiere) în ariile protejate din Republica Moldova, opţiunile şi posibilităţile de colaborare Moldo-Cehă.

La atelierul de lucru au participat, reprezentantii Ministerului Mediului, ONG uri de profil si masteranzi ai facultatii Biomedicina si Ecologie.

Aminitim ca atelierul de lucru este o activitate in cadrul proiectului „Identification of Weaknesses and Needs in Protected Areas Management in the Republic of Moldova/Identificarea punctelor slabe și a problemelor de gestionare a ariilor protejate din Republica Moldova”, finanţat de către Agenţia Cehă pentru Dezvoltare, care va dura pînă în anul 2017.

1

13 Мая, 2016

Приносим свои извинения, но версия на русском языке отсутствует…

Studenții ULIM, viitori specialiști, vor coopera excelent cu instituțiile UE

În cursul dimineții, la ULIM, a avut loc lecția publică, cu tema „Obiectivele de dezvoltare ale mileniului în contextul implementării directivelor de mediu ale UE”, organizată în cadrul suitei de evenimente dedicate Zilei Europei în RM. Prelegerea a fost susținută de dr. Dumitru Drumea, cercetător al AȘM, conf. univ. la Facultatea Biomedicină și Ecologie. Un cuvânt de salut celor prezenți a adresat decanul Vasili Socolov.

IMG_1783

Studenții de azi sunt viitorii specialiști de mâine, care trebuie pregătiți excelent pentru cooperare la nivel înalt cu autoritățile și instituțiile UE în domeniul mediului, susține cercetătorul. Domnia sa a evidențiat chestiuni ce țin de dezvoltarea cooperării cu UE în această sferă și oportunitățile pentru RM. Dl. Dumitru Drumea a explicat celor prezenți cauzele gravelor probleme ecologice, legate de managementul prost al mediului în republică și peste hotare.

Crearea cadrului instituţional, normativ, legislativ şi uman privind aplicarea în practică a activităţilor de gestionare eficientă a resurselor naturale a fost un alt aspect al discuției. Savantul s-a referit la cele mai importante probleme ale mediului, ce împiedică investiţiile și a oferit scheme de remediere ale acestora.

IMG_1713

”Vreau ca studenții noștri să devină experți foarte buni, care să remedieze cu succes problemele economice ale RM, legate de situația ecologică a țărilor, în conlucrare cu instituțiile UE. Pentru aceasta, ei trebuie să poată elabora proiecte de profil, întâi de toate, conform standardelor impuse de Comisia Europeană”, susține dl. Dumitru Drumea.

Dnele Irina Cerneauscaite, directoarea Departamentului Informațional Biblioteconomic și Stepanida Bletea, șefă în cadrul aceleiași structuri universitare, au prezentat Salonul ”Scientia” și o expoziție de cărți și reviste de ultimă oră, editate de Facultatea Biomedicină și Ecologie.

20 Апреля, 2016

 

RU

 

Описание ULIM (RUS)

Описание ULIM (RO)

Предложение ULIM 2016 (RUS)

Предложение ULIM 2016 (RO)

 

24 Марта 2016г

logo

 

«Ассоциация массажистов и реабилитологов Молдовы»,

организует 24 и 25 апреля в Кишинёве, отель «Codru», 11.00.

 

Чемпионат Европы и Азии по классическому массажу, СПА техникам и тайскому массажу

 и III Форум массажных технологий «Золотые руки в мире массажа».

Приглашаем на это грандиозное событие!

Подробности в прилагаемых файлах. Просьба ознакомить с мероприятием Ваших косметологов и массажистов.Обратите внимание на программу III Форума массажных технологий.

 

Презентация для участников (RO)

Семинар Стародубцевой (RU)

Презентакция для партнёров (RU)

Программа форума (RU)

Презентация для участников (RU)

 

1 Марта, 2016г

 

Поздравляем участников и призёров IV Международного Чемпионата по Косметологии и Прикладной Эстетики и Массажу «BEAUTYPROF 2016», студентов факультета Биомедицины и Экологии:

 

Ненеско Анастасию
Житнюк-Скуратовски Яну
Власюк Элину
Кречун Ольгу
Балан-Думназев Мариану
Мяун Адриану

 

В номинации «Уход за лицом. Юниоры.»

II место заняла студентка III курса Балан-Думназев Мариана

 

В номинации «Уход за телом. Юниоры.»

II место заняла студентка III курса Житнюк-Скуратовски Яна

III место заняла студентка II курса Власюк Элина

 

В номинации «Шугаринг»

II место заняла студентка III курса Мяун Адриана

123 4

56 87

9 1011 12

13 14 15 16